Forum: DSM » 41.50 您所在的位置:网站首页 turbo888 Forum: DSM » 41.50

Forum: DSM » 41.50

2023-04-08 23:22| 来源: 网络整理| 查看: 265

GRATHEM - Het Saoedische petrochemische bedrijf Sabic kan een een nieuwe Naftakraker gaan bouwen in Geleen. Wat het kabinet betreft is de weg daarvoor vrij, zei staatssecretaris van Gennip zaterdag in Grathem.

Minister Brinkhorst gaat woensdag in de Saoedische hoofdstad Riad de puntjes op de i zetten, samen met de Limburgse gouverneur Frissen. De partijen tekenen dan een intentieverklaring, aldus Van Gennip.

De mogelijke investering levert volgens Van Gennip duizenden banen op. De staatssecretaris was samen met premier Balkenende op werkbezoek in Limburg. Als de deal doorgaat investeert Sabic 1,8 miljard euro in de nieuwe kraker, die aan 450 mensen werk biedt. ‘Door extra banen in de bouw van de installatie en nieuw werk voor toeleveringsbedrijven kan gesproken worden van duizenden nieuwe banen’, aldus Van Gennip.[Advertentie]

Het laatste struikelblok voor de investering van Sabic vormden de CO2-emissierechten. Daarvoor is nu een oplossing gevonden, maar Van Gennip wilde niet zeggen welke. Naar verluidt zou Sabic tot 2012 geen emissierechten hoeven te betalen, maar Van Gennip wilde dat niet bevestigen. ‘We bieden Sabic in Nederland een gelijk speelveld aan als omringende landen’, was het enige wat zij erover kwijt wilde. Volgende week maakt zij de details bekend.

De mogelijke uitbreiding van Sabic is volgens Van Gennip ook belangrijk voor DSM, dat op hetzelfde industrieterrein (Chemelot) in Geleen ligt. Beide bedrijven kunnen daardoor allerlei diensten delen.

Volgens Van Gennip is de potentiële investering van Sabic van groot psychologisch belang voor Limburg. ‘Dit geeft aan dat grote bedrijven hier graag willen investeren’, aldus Van Gennip.

maandag dsm skyhigh?!



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有