Pampasgr忙s 您所在的位置:网站首页 pampas Pampasgr忙s

Pampasgr忙s

2024-05-24 19:50| 来源: 网络整理| 查看: 265

Henter data... 14368 visning(er) Pampasgr忙s

Pampasgr忙s

De sk酶nne store gr忙sser med de flotte fjeragtige aks - vi taler om Pampasgr忙s - 'Gr忙ssernes konge' som nogen vil kalde dem. Det er en gr忙s med aflange 1-1,5 cm brede gr氓gr酶nne blade. De stammer fra Sydamerika og h酶rer derfor ikke naturligt til i Danmark. Den vokser naturligt i Argentina, Chile og Brasilien. Pampasgr忙s er opkaldt efter det omr氓de den stammer fra - pampassen. Et frugtbart steppelandskab som har et noget lunere klima end vi har. Man kan sagtens dyrke Pampasgr忙sser i danske haver, men med denne info ved du nu at de er mindre kuldetolerante end andre gr忙sser, vi har i de danske haver.

M氓ske har du set de flotte blomsteraks, som t酶rrede blomster, hvor de er brugt i evighedsbuketter, der i 酶jeblikket hitter i indretningen. T酶rret pampasgr忙s kan st氓 flot og l忙nge i en vase indend酶rs. 

S氓dan f氓r du succes med pampas

For at f氓 succes med Pampasgr忙sser i din have i Danmark, s氓 er det vigtigt at du tilbyder den fuld sol. Solen giver den optimale varme, men placerer du den i l忙, vil dette ogs氓 v忙re med til at give en h酶jre temperatur omkring planten. I vinterhalv氓ret vil l忙 ogs氓 v忙re med til at beskytte mod udt酶rrende vinde. Pampasgr忙s vokser fra hjerteskud og disse sidder forholdsvis h酶jt i planten, skades disse s氓 vokser planten ikke videre. 

Beskyt dem om vinteren. Is忙r yngre og nyplantede Pampasgr忙sser har godt af at blive beskyttet om vinteren. Her kan du bruge grangrene som du l忙gger omkring den nederste del af planten. Klip endelig ikke toppen af gr忙ssen denne er ogs氓 med til at beskytte mod frost skader. Hvis du kender din have godt og ved at du f酶r har haft frostskader, s氓 anbefaler vi at du planter pampas i store baljer eller krukker som kan s忙ttes i ly for vinteren.

Pampas vil gerne plantes i en muldrig jord som kan holde p氓 vandet i t酶rre perioder, men det er ogs氓 vigtigt, at der er et godt dr忙n s氓 for meget overskydende vand, kan rende fra i vintre med meget nedb酶r, da de ellers kan r氓dne. 

Hvis du planter i krukker eller baljer, s氓 er det vigtigt at du vander hyppigt, det samme g忙lder for nyplantede pampas. G酶d hvert for氓r. 

Klip mig ikke

Normalt klipper man prydgr忙sser ned i for氓ret, men pampas skal du springe over. Du m氓 gerne fjerne visne blade og skud. 

Pampas sorter

Der findes flere forskellige pampasgr忙sser, f忙lles for dem er det latinske navn Cortaderia selloana. Gartnerne har udvalgt de sorter som har st酶rst mulighed for at klare det skandinaviske kolde vejr. 

De almindelige pampasgr忙sser kan nemt blive 1 meter h酶je og hvis man m氓ler blomsteraksene med som kommer frem fra august s氓 kan de m氓le op til 2 meter. 

Hvis du 酶nsker dem i en mindre udgave s氓 kan du i stedet v忙lge dv忙rg pampasgr忙ssen - fx 'Pumila' som blot bliver omkring de 80 cm og 120 cm med aks. 

脴nsker du dem endnu mindre s氓 kan du v忙lge 'Mini gold pampas' eller 'Mini silverpampas' som begge bliver 60-100 cm

Der findes ogs氓 en pampas sort som f氓r rosa farvede blomster aks den hedder 'Rosea'

Hvorn氓r kan du plante Pampas?

Du kan plante pampasgr忙s, som kommer i potter, hele 氓ret.

- Gennemvand planten i en balje inden plantning.

- Grav et stort hul s氓 der er plads til roden.

- Fyld lidt muldrig jord i og vand godt igennem.

- Placer planten i hullet, samme dybde som i potten, og fyld op med jord.

- Slut af med at vande og tryk jorden let til omkring planten.

Se hele vores udvalg af Pampasgr忙sser her


【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有